Back to All Events

BOY GEORGE // ICONS & ALIENS


  • Frau 25 Pile Allé Frederiksberg, , 2000 Denmark (map)

ALIENS & ICONS
 
 
 
En soloudstilling af BOY GEORGE
Udstillingsperiode 30 april – 4. juni 2022

Åbning lørdag den 30. april 11.00-15.00
 
 
Det er med den største glæde og stolthed, at Galleri Oxholm iniviterer til fernisering på udstillingen Icons & Aliens med kunstneren og verdensnavnet, Boy George.
 
Boy George er af mange kendt som aktiv musiker og frontmand for 80´er popbandet, Culture Club, men har siden den første udstilling i Monaco i 2019 også skabt kunst i eget navn og Galleri Oxholm har nu eksklusivt fået muligheden for at præsentere 26 udvalgte værker af kunstneren. 
 
De opsigtsvækkende og farvestrålende mixed media værker er skabt ud fra en iboende kreativ impuls og skabertrang. Det er en indre bevæggrund og et kunstnerisk nu manifesteret som fysiske enheder. Boy George definerer aldrig på forhånd, hvad der skal males og sys; hvilke farver og materialer, der skal anvendes. Det færdige værk bliver til i en intuitiv proces og er derfor aldrig at betragte som en fuldstændig gengivelse af et registreret objekt eller en mødt person. Fælles for de udstillede værker er et twist eller en søgt flamboyant overdrivelse og energiudladning og netop dét, er blevet Boy Georges særkende som succesfuld kunstner.
 
Med titler som Meditation BoyEezee Posse og Dance Like No One Is Watching You kan publikum opleve referencer til både musikkens og filmens verden, til direkte poetisk call to action og et kunstnerisk virke, hvor naive og legende konturstreger og farvernes og materialernes samspil udstråler humorens lethed og seriøsitetens tyngde og alvor. 

Og lige netop seriøsiteten og det næsten meditative i gentagelsen ses ved det meget tidskrævende og overdådige håndarbejde med perler og palietter. Den i værkerne tydelige kontrast til farveholdningen og den lette kontur giver beskueren oplevelsen af en række af værker, der tør gribe ind i en reflekteret dialog og kræve placering i en kompleks verden i forandring.
  
For kunstneren Boy George er uperfekte mennesker de mest perfekte og interessante, hvilket også ses på udstillingen Aliens & Icons. Værket Scarman taler bl.a. med sine referencer til filmens verden til menneskes mørkere side, en slags danse macabre, og bruddet med det acceptable og pæne i en eksisterende dagsorden. Det sort-hvide værk giver med sin kontur og kompositoriske enkelhed samtidig plads til fordybelse i det ellers kulørte univers, Boy George præsenterer beskueren for. 

Boy Georges kunst matcher hans personlighed. Værkerne er ægte, farverige og dramatiske. Og så er de først og fremmest et ønske om at skabe noget unikt og smuk til en verden fuld af ALIENS & ICONS.
  

 
Boy George er født I 1961 i Eltham, Kent, UK og er kendt som frontmanden i succesbandet Culture Club, der i 1980´erne opnåede global anderkendelse med hits som ”Karma Chameleon” og ”Do You Really Want to Hurt Me” og millioner af solgte album og en tildelt Grammy. I dag er George højt respekteret i brede kredse som dj, modeskaber, musical skaber og kunstner. I 2019 lancerede Boy George sin billedkunstneriske karriere i Monaco med stor kritisk anerkendelse og sidenhen har han haft flere udstillinger i gallerier verden over, der, som musikken fra 1980´erne, viser værker, der transcenderer alder, seksuel orientering, farve, nationalitet og religion.  

Boy George, Mexican Wave, akryl, perler og plexiglas på lærred, 42 x 31 cm. 2020

Earlier Event: January 8
Group Show - Hello 2022